Yoga

Yoga

Bij de Hatha Yoga brengen we onze aandacht naar onze ademhaling en houden onze focus op ons lichaam. We werken met kriya’s (voorbereidende oefeningen), asâna’s (houdingen waarin we enige tijd stil en onbeweeglijk blijven staan), ademhalingsoefeningen, relaxatie en meditatie. Onze focus ligt telkens op een ander gebied van ons lichaam. Door na te voelen ervaren we waar onze spanningen in ons lichaam zich bevinden, hoe we er ons bewust van worden en ze kunnen loslaten.

Er is geen specifieke ervaring vereist, de yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen ongeacht je ‘lenigheid’. Het zijn tamelijk eenvoudige oefeningen, aanpasbaar voor ieders lichamelijke conditie.

Wat kan yoga voor jou betekenen?

 • verbeteren van je fysieke conditie
 • versoepelen van je wervelkolom
 • verminderen van stress
 • krachtiger in je leven staan
 • door anders te gaan ademen: betere zuurstofopname in het bloed
 • de ademhaling is de brug tussen je lichaam & geest: als je ademhaling tot rust komt, kan het ook rustig worden in je hoofd (minder gepieker, malende gedachtestroom, meer in het hier-en nu moment)
 • beter concentratievermogen en mentaal welzijn
 • immuunsysteem verbeteren

 

De lessen zullen gegeven worden door Berthe Vanschoenwinkel. Berthe geeft al een 7 tal jaar yogalessen te Hasselt. Ze volgde de  5 jarige Hatha Yoga docentenopleiding te Heusden-Zolder @ Vormingsinstituut Yogadocenten Hade & Paula de Nève (erkende yogaopleiding door Yogafederatie der Nederlandstaligen in België).

Bij de Hatha Yoga brengen we onze aandacht naar onze ademhaling en houden onze focus op ons lichaam. We werken met kriya’s (voorbereidende oefeningen), asâna’s (houdingen waarin we enige tijd stil en onbeweeglijk blijven staan), ademhalingsoefeningen, relaxatie en meditatie. Onze focus ligt telkens op een ander gebied van ons lichaam. Door na te voelen ervaren we waar onze spanningen in ons lichaam zich bevinden, hoe we er ons bewust van worden en ze kunnen loslaten.

Er is geen specifieke ervaring vereist, de yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen ongeacht je ‘lenigheid’. Het zijn tamelijk eenvoudige oefeningen, aanpasbaar voor ieders lichamelijke conditie.

Wat kan yoga voor jou betekenen?

 • verbeteren van je fysieke conditie
 • versoepelen van je wervelkolom
 • verminderen van stress
 • krachtiger in je leven staan
 • door anders te gaan ademen: betere zuurstofopname in het bloed
 • de ademhaling is de brug tussen je lichaam & geest: als je ademhaling tot rust komt, kan het ook rustig worden in je hoofd (minder gepieker, malende gedachtestroom, meer in het hier-en nu moment)
 • beter concentratievermogen en mentaal welzijn
 • immuunsysteem verbeteren

 

De lessen zullen gegeven worden door Berthe Vanschoenwinkel. Berthe geeft al een 7 tal jaar yogalessen te Hasselt. Ze volgde de  5 jarige Hatha Yoga docentenopleiding te Heusden-Zolder @ Vormingsinstituut Yogadocenten Hade & Paula de Nève (erkende yogaopleiding door Yogafederatie der Nederlandstaligen in België).

Deel dit bericht: