Ons aanbod

Bij ons ben je zeker van een kwalitatief aanbod en een professionele werking.

Kies uit onze lessen

Kleuterdans

Kleuterdans biedt een eerste kennismaking met dans voor kleuters (vanaf 3 jaar). Aan de hand van leuke dansjes en spelletjes leren ze de capaciteiten en bewegingsmogelijkheden van hun lichaam kennen. De nadruk ligt vooral op beweging en het plezier hiervan ervaren.

Kleuterballet

In de lessen Kleuterballet laten we de kindjes van op jonge leeftijd kennis maken met de basis technieken klassiek Ballet volgens de Vaganova Methode. Vanaf het prille begin leren we de juiste technieken aan met de nodige zorg voor de ontwikkeling van de kinderen. Strechen, soepele en sterke voeten en enkels krijgen komen onder andere aan bod. We maken graag en met veel plezier van onze jongste dansertjes kleine Ballerina’s in spé. De focus ligt op expressie, zich inleven in de muziek en vooral veel plezier voor het bewegen en dansen.

Urban Kids

Voor alle kids met voetjes, die niet kunnen stilzitten en die steeds staan te springen en zingen op de nieuwste liedjes. Tijdens de lessen van Urban Kids 1 en 2 wordt kinderdans gegeven met de nadruk op ritme, techniek en lenigheid. Vanaf Urban Kids 3 en 4 wordt dit gecombineerd met basispassen uit streetdance. De dansers, die les volgen bij Urban Kids 5 en 6, zullen ten slotte kennis maken met verschillende urban dansstijlen als voorbereiding op de danslessen voor juniors (1e tot 3e middelbaar).

Om een goede basis als danser te kunnen garanderen, volgen de docenten van de Urban Kids groepen een lesplan, waarbij iedere groep een aantal competenties werd gegeven. Het is de taak van de Urban Kids docenten om ervoor te zorgen dat hun dansers zich deze competenties eigen hebben gemaakt tegen het einde van het dansjaar, zodat zij klaar zijn voor de volgende Urban Kids groep.

Dansers uit het eerste en tweede leerjaar zijn welkom in Urban Kids 12; …; dansers uit het zesde leerjaar zijn welkom in Urban Kids 6..

neem een kijkje

BAllet Kids

In deze lessen leren kinderen aan de hand van de Vaganova Methode en volgens een vast stramien de juiste danstechnieken aan. Het is zeer belangrijk dat dit van op zeer jonge leeftijd correct aangeleerd wordt om blessures en kwetsuren te vermijden.

• Barre à Terre ( grondoefeningen, stretchen, de juiste uitdraai bewegingen)
• Barre ( oefeningen aan de barre om de juiste bewegingen en technieken aan te leren)
• Milieu ( oefeningen en sprongen in het midden)
• Diagonaal ( sprongen en draaioefeningen)
•Improvisatie en expressie( zich inleven in de muziek)
• Choreo ( Wij leren onze kinderen kleine dansstukken aan die zij kunnen tonen tijdens onze optredens)

Maar bovenal geven wij de liefde voor de dans en het bewegen door aan jullie kinderen. Dansen maakt blij en is niet alleen gezond voor de ontwikkeling van het lichaam maar ook voor een goede mentale gezondheid.

neem een kijkje

neem een kijkje

Preview This Class

Kids Showdance

Kids Showdance is een aanvullend uur voor diegenen bij wie dansen echt in het bloed zit. Deze lessen kunnen enkel gevolgd worden door de dansers, die ook reeds les volgen bij een Urban of Ballet kids-les. Tijdens dit uurtje wordt een brede waaier aan dansstijlen aangeleerd met nadruk op het showelement. Hier wordt een hoge inzet en motivatie van de dansers verwacht.

neem een kijkje

Preview This Class

Junior Streetdance

De lessen Junior Streetdance zijn voornamelijk streetdance gericht, maar je zal er ook kennis maken met enkele andere urban dance stijlen. Deze les staat open voor alle dansers van het eerste, tweede en derde middelbaar

neem een kijkje

Preview This Class

Teens Streetdance

Dansers vanaf het vierde middelbaar kunnen terecht bij Teens Streetdance. Tijdens deze lessen zal er voornamelijk streetdance gegeven worden, aangevuld met enkele andere urban dance stijlen. Het is een leuke mix van actuele danstrends.

neem een kijkje

Preview This Class

Junior Urban

Tijdens de Junior Urban lessen zal een mix van verschillende urban dance stijlen gegeven worden, zoals streetdance, ragga, lyrical, … Alle dansers van het eerste, tweede en derde middelbaar zijn welkom in deze lessen.

neem een kijkje

Preview This Class

G-Dans

“Iedereen kan dansen” is een motto, dat hoog in het vaandel wordt gedragen door RoBa’s Dancefactory. Zo kunnen ook kinderen met een beperking bij ons terecht. Voor hen is het soms wat moeilijker om met hun leeftijdsgenoten mee te kunnen tijdens het beoefenen van hobby’s. Bij RoBa krijgen deze kinderen echter ook hun plaats: dansexpressie op maat van kinderen met een mentale handicap. De inhoud van de lessen wordt afgestemd op de talenten en interesses van de kinderen.

Bij het inschrijven voor de G-kids geef je duidelijk een omschrijving van de beperking van het kind op het inschrijvingsblad bij de medische gegevens. Onze docente Vicky zal dan contact opnemen voor een kennismakingsgesprek om na te gaan of het kind in aanmerking komt voor de G-Kids.

neem een kijkje

Preview This Class

Twenties Showdance

Twenties showdance is een dansgroep, speciaal opgericht voor dansers vanaf 18 jaar, die toch nog graag op niveau willen dansen samen met hun leeftijdsgenoten. Tijdens deze lessen wordt een grote variatie aan stijlen aangeboden, zoals streetdance, ragga en showdance.

neem een kijkje

Preview This Class

Danscocktail

Danscocktail is een danscursus voor volwassenen (20-plussers) die de dansvormen, populair bij de jongeren, ook willen beheersen. Kort samengevat: streetdance en showdance op maat van volwassenen, een gezonde ontspanning en de ideale manier om in conditie te blijven.

neem een kijkje

Preview This Class

Aerodance

Elke les Aerodance is anders dan de vorige: bootcamp-oefeningen, minuut-oefeningen, outdoor training, interval training, aerobic bewegingen, …. Ben jij op zoek naar een gezonde mix van cardio en krachttraining? Dan zit je in deze les op de juiste plaats.

neem een kijkje

Preview This Class

Dance and shape

Dance and shape is de perfecte manier om in vorm te komen en je ‘inner star’ te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt.
Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die middels een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende latin beats. Dit maakt Dance and shape tot een workout, die ultrafun en gezellig is.

Conditielessen voor volwassenen

neem een kijkje

Preview This Class

HIIT

High intensity interval training of HIIT is een intensieve intervaltraining in groepsverband, waarbij je conditie en kracht uitgedaagd worden door middel van een combinatie van aerobics oefeningen en krachttraining. Het uitgangspunt van deze les is de eenvoud. Deze les is uiterst geschikt voor vrouwen EN MANNEN.

HIIT is voor volwassenen

neem een kijkje

Preview This Class

Pilates

Pilates is een work-out methode die de nadruk legt op diepe spieren, flexibiliteit, evenwicht, coördinatie en een goede houding. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates, maar je traint vooral rompstabiliteit, oftewel core-stability.

 

neem een kijkje

Hatha Yoga

Bij de Hatha Yoga brengen we onze aandacht naar onze ademhaling en houden onze focus op ons lichaam. We werken met kriya’s (voorbereidende oefeningen), asâna’s (houdingen waarin we enige tijd stil en onbeweeglijk blijven staan), ademhalingsoefeningen, relaxatie en meditatie. Onze focus ligt telkens op een ander gebied van ons lichaam. Door na te voelen ervaren we waar onze spanningen in ons lichaam zich bevinden, hoe we er ons bewust van worden en ze kunnen loslaten. Er is geen specifieke ervaring vereist, de yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen ongeacht je ‘lenigheid’. Het zijn tamelijk eenvoudige oefeningen, aanpasbaar voor ieders lichamelijke conditie.

Wat kan yoga voor jou betekenen?

Yoga Les info

neem een kijkje

Preview This Class

RDF Junior Crew - Demoteam

Is op het podium staan je grootste wens? Ben jij geboren voor de spotlights? Wil jij hard werken om een betere danser te worden, maar ook veel plezier maken in groep? Dan is dit team perfect voor jou!  De coach werkt het ganse jaar door aan leuke acts voor verschillende optredens. Je leert hier verschillende stijlen, maar ook expressie en techniek. 

neem een kijkje

Preview This Class

RDF Crew - Wedstrijdteam

Is optreden niet genoeg voor je, maar mag het wel wat pittiger? Zoek je graag je grenzen op om een goede danser te worden? Dan is de RDF crew helemaal wat je zoekt! Tessa leert je wedstrijdchoreo’s in verschillende urban dansstijlen en legt hierbij de focus op afwerking, expressie en techniek. Samen met je team werk je aan een mooi geheel om de jury te overtuigen van jullie kwaliteiten, maar zeker ook jullie plezier in het dansen.

neem een kijkje

Preview This Class